Cos din hartie de ziar

Tin neaparat sa expun si pe blogul acesta cosul realizat din hartie de ziar si o cutie de pantofi, de catre Diana, mica mea creatoare, deoarece consider ca aceasta lucrare a ei este una din cele mai reusite de pana acum, daca nu chiar cea mai reusita. Care sunt motivele pentru care spun asta: cosul (este intr-adevar un cos, fie ca are maner, fie ca nu, indiferent de forma, el este ideal pentru a depozita diverse lucruri si imita foarte bine lemnul sau orice alt material natural se mai foloseste pentru impletitul cosurilor) – deci, cosul este foarte rezistent, desi este realizat in intregime din hartie. Are aproximativ un an vechime, este inceput in 2011, cu ocazia Zilei Pamantului, si a depozitat in el tot felut de vopsele, cutiute, pensule, creioane si altele necesare picturii. Dupa cum se poate vedea in imagine arata ca nou!

cos-din-ziare

cos-din-ziare

Cu ocazia unui concurs de pe site-ul Provocari verzi, Diana a reluat lucrarea pe care o lasase neterminata. N-a mai avut inspiratie si nu a stiut cum sa o decoreze. „Fetele verzi” i-au dat ideea.

Materiale necesare pentru un cos din hartie de ziar:

* o cutie de carton, foi de ziar, aracet, vopsele acrilice sau in ulei, carton colorat pentru decorat in interior, alte decoratiune pentru exterior.

Cum a procedat:

Crearea acestui cos necesita multa munca si multa rabdare. Intai a rupt, in lungime, pe jumatate, paginile reclamelor primite in posta (a folosit din pliantele de la Kaufland, fiindca aveau dimensiunea potrivita). A rulat fiecare fasiuta obtinuta, a lipit-o si a lasat-o deoparte, pana le-a terminat pe toate. A aplicat aracet pe cutie si a lipit fiecare tubulet de hartie, cu atentie sa nu fie unul mai sus si altul mai jos. Dupa ce s-a uscat bine de tot a colorat cu maro toata hartia aplicata sub forma de tubulete. Nu stiu de ce a fost atat de nehotarata incat a folosit, pe rand, toate felurile de vopsea ce le-a avut acasa: tempera, ulei, acrilice. Insa, asta cred ca dat rezistenta cosului. La atingere da impresia ca este lemn.

Restul… se subintelege. A decorat interiorul, a pregatit florile – cu perforatorul, albinutele, apoi le-a lipit. Floare la ureche! 🙂

Felicitari, draga mea! Sunt foarte-foarte mandra de lucrarea ta!

Această prezentare necesită JavaScript.

Daca vreti sa cumparati click aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s