Cos din hartie de ziar

Tin neaparat sa expun si pe blogul acesta cosul realizat din hartie de ziar si o cutie de pantofi, de catre Diana, mica mea creatoare, deoarece consider ca aceasta lucrare a ei este una din cele mai reusite de pana acum, daca nu chiar cea mai reusita. Care sunt motivele pentru care spun asta: cosul (este intr-adevar un cos, fie ca are maner, fie ca nu, indiferent de forma, el este ideal pentru a depozita diverse lucruri si imita foarte bine lemnul sau orice alt material natural se mai foloseste pentru impletitul cosurilor) – deci, cosul este foarte rezistent, desi este realizat in intregime din hartie. Are aproximativ un an vechime, este inceput in 2011, cu ocazia Zilei Pamantului, si a depozitat in el tot felut de vopsele, cutiute, pensule, creioane si altele necesare picturii. Dupa cum se poate vedea in imagine arata ca nou!

cos-din-ziare

cos-din-ziare

Cu ocazia unui concurs de pe site-ul Provocari verzi, Diana a reluat lucrarea pe care o lasase neterminata. N-a mai avut inspiratie si nu a stiut cum sa o decoreze. „Fetele verzi” i-au dat ideea.

Materiale necesare pentru un cos din hartie de ziar:

* o cutie de carton, foi de ziar, aracet, vopsele acrilice sau in ulei, carton colorat pentru decorat in interior, alte decoratiune pentru exterior.

Cum a procedat:

Crearea acestui cos necesita multa munca si multa rabdare. Intai a rupt, in lungime, pe jumatate, paginile reclamelor primite in posta (a folosit din pliantele de la Kaufland, fiindca aveau dimensiunea potrivita). A rulat fiecare fasiuta obtinuta, a lipit-o si a lasat-o deoparte, pana le-a terminat pe toate. A aplicat aracet pe cutie si a lipit fiecare tubulet de hartie, cu atentie sa nu fie unul mai sus si altul mai jos. Dupa ce s-a uscat bine de tot a colorat cu maro toata hartia aplicata sub forma de tubulete. Nu stiu de ce a fost atat de nehotarata incat a folosit, pe rand, toate felurile de vopsea ce le-a avut acasa: tempera, ulei, acrilice. Insa, asta cred ca dat rezistenta cosului. La atingere da impresia ca este lemn.

Restul… se subintelege. A decorat interiorul, a pregatit florile – cu perforatorul, albinutele, apoi le-a lipit. Floare la ureche! 🙂

Felicitari, draga mea! Sunt foarte-foarte mandra de lucrarea ta!

Această prezentare necesită JavaScript.

Daca vreti sa cumparati click aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s